Echografie

Met behulp van echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), worden opnamen gemaakt van uw houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen van uw pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Zo worden aandoeningen duidelijk in beeld gebracht. Dit helpt bij het stellen van een juiste diagnose, het geven van een prognose ten aanzien van herstel, en het efficiënter inzetten van de behandeling.

Door deze gerichte diagnose verloopt je behandeling een stuk efficiënter. Tijdens de behandelingen krijg je met behulp van echografie regelmatig visuele feedback over de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid. Waar nodig passen we dat beleid tussentijds aan, naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten. Eventueel verwijzen wij je door naar de huisarts of een specialist.

Tijdens de behandelperiode volgen we het herstel door geregeld echografisch onderzoek te doen. Dat is snel, gemakkelijk en comfortabel. De fysiotherapeut ziet onmiddellijk de dynamische beelden. Dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI, die slechts statische beelden opleveren. Tijdens een ultrasound onderzoek kun je actief deelnemen door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe- of afnemen. De fysiotherapeut is zo in staat om direct een relatie te leggen tussen de klacht en de beelden die hij ziet.
De kosten voor echografie vallen gewoon binnen uw fysiotherapeutische behandelkosten. Bij Fysiotherapie Beweegpunt Delft kunt u voor echografie terecht bij Lennert Barendse en Jeroen Barnas.

 

Reacties zijn gesloten.