Post-COVID revalidatie

Inmiddels krijgen helaas steeds meer mensen te maken met een Corona besmetting en de gevolgen hiervan. U kunt bijvoorbeeld nog steeds moe zijn of verminderde conditie- en kracht hebben. Klachten kunnen lang duren en in sommige gevallen is het lastig zelf weer op uw oude niveau qua functioneren te komen.

Indien u blijvende klachten na een Coronabesmetting heeft, dan kunt u bij Beweegpunt Delft terecht voor een revalidatietraject. U revalideert onder leiding van één van onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in longproblemen en Corona.

De revalidatie kan op advies van de arts met een verwijzing. Hiermee heeft u recht op maximaal 6 maanden fysiotherapie vanuit de basisverzekering (let op: hierbij geldt het eigen risico). De arts bepaalt zelf of u hiervoor in aanmerking kunt komen.

Mocht u géén verwijzing hebben van de arts, maar ondervindt u wel belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten, dan kunt u ook met ons contact op nemen. De fysiotherapeut kan dan met u bespreken en bekijken wat de mogelijkheden en wensen zijn ten opzichte van een revalidatietraject. Deze vergoeding zal dan vanuit de aanvullende verzekering gedeclareerd worden.

De revalidatie is voor iedereen verschillend en sterk afhankelijk van gestelde doelen. Naast conditie- en krachttraining worden ook eventuele belemmeringen tijdens het ademhalen verholpen, of helpt de fysiotherapeut in het indelen van een dag of week voor de optimale verdeling van energie.

Reacties zijn gesloten.