Lennert Barendse Master manuele therapie

Manuele therapie

 

Sinds juni 2016 kunt u bij Beweegpunt Delft ook terecht voor manuele therapie. Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie welke alleen uitgevoerd kan worden wanneer de fysiotherapeut hiervoor een gecertificeerde Master opleiding heeft gevolgd.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast (manipulaties). De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Tijdens de opleiding heeft de manueel therapeut extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

 

Kraken?!

Tijdens de behandeling kunnen er specifieke technieken gebruikt worden welke soms gepaard gaan met een ‘hoorbare klik’. We noemen deze technieken manipulaties. Een geslaagde manipulatie hoeft niet per definitie gepaard te gaan met een klik geluid. Er is geen sprake van het zgn. "rechtzetten" door “kraken” wat vaker wordt beweerd. Tijdens de intake bespreekt de manueel therapeut het behandelplan en de mogelijkheden betreft uw gezondheidsprobleem.


Naar de homepage »
Naar het nieuwsarchief »