Balans training

Goede balans = zelfredzaamheid

Opstaan uit een stoel, wandelen, reiken naar een voorwerp, bukken om je schoenen aan te trekken, het besturen van uw auto, boodschappen doen, maar ook sporten tot op een hoog niveau. Dit zijn normale dagelijkse activiteiten, maar wist u dat ze allemaal afhankelijk zijn van uw vermogen om uw balans te bewaren?
Voor mensen die problemen ervaren met hun balans kunnen zelfs eenvoudige taken een hele opgave worden. En het brengt tevens risico’s met zich mee op vallen en verwondingen.

Voor sporters kan een gebrek aan balans leiden tot (her-)blessures.

 

Hoe werkt balans?

Om de balans te kunnen bewaren verkrijgt het brein informatie uit:

Het brein monitort deze informatie continu om de juiste aansturing te kunnen geven. Als er een verstoring plaatsvindt, kan er duizeligheid of instabiliteit ontstaan. Wanneer dit langer aanhoudt kan men angstig worden voor bewegen en dientengevolge kan dit resulteren in verlies van spierkracht en conditie. Dit kan leiden tot verhoogd valrisico.


Waarom zijn balansproblemen moeilijk op te lossen?

Balansproblemen zijn moeilijk op te lossen, omdat het een complex systeem is. Het brein functioneert zeer snel en ingewikkeld en vaak spelen ook andere factoren een rol bij een verstoorde balans (bijvoorbeeld diabetes, oogafwijkingen, etc.).

 

Welke oplossing bieden wij?

Bij onderzoek en behandeling van balansproblemen maken wij gebruik van de BALANCE MASTER®. Deze 'state of the art' apparatuur is ontwikkeld door NeuroCom®, een bedrijf dat zich al decennia lang bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek naar en het ontwikkelen van evidence based apparatuur voor het testen en behandelen van balansproblematiek.

De BALANCE MASTER® is wereldwijd de gouden standaard voor het meten en behandelen van deze balansstoornissen.

 

Meten is weten

Met de BALANCE MASTER® kunnen we nu objectieve metingen doen van de balans. Hierdoor is er een veel efficiëntere behandeling mogelijk. Daarnaast wordt de progressie duidelijk gemonitord.

 

Balanstraining

De BALANCE MASTER® wordt niet alleen gebruikt om de balans te meten, maar ook om de balans te trainen.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze balans- en stabiliteitstraining of wilt u graag een afspraak maken neem dan contact op met de praktijk.

Balance Master