Uw chiropractor

 

Jolande Arentzen DC. is na het behalen van het VWO Gymnasium B diploma in Utrecht fysiotherapie gaan studeren. Zes jaar heeft zij gewerkt als fysiotherapeut in en algemeen ziekenhuis. Specialisaties in de fysiotherapie waren gericht op de behandeling van kinderen met motorische achterstand en leerstoornissen (.sensomotoriek en Bobath therapeut). Ook was zij een van de eerste Lymfe- en oedeemtherapeuten in Nederland. In 1986 heeft zij de ommezwaai gemaakt naar chiropractie en is zij voor 4 jaar naar Engeland vertrokken waar zij de opleiding tot chiropractor aan het Anglo European College of Chiropractic heeft gevolgd.

 

In 1990 is zij gestart met haar praktijk voor chiropractie te Delft. Naast de manuele technieken in de chiropractie heeft zij zich toegelegd op een aantal zachte technieken in de chiropractie bijvoorbeeld de Activator Methode en SOT methode. Zij heeft zich de laatste jaren verdiept in bewegingstherapie, die vooral gericht is op het ontwikkelen van rompstabiliteit, balans en coördinatie. Verder richt zij zich op de specialisatie in kinderchiropractie.

 

Namens de NCA heeft zij zich ingezet voor het opstellen van de praktijkinrichtingseisen en voor de oprichting van de Stichting Chiropractie Nederland (SCN).